Kraków - Forum

Autor Wiadomość

histo

Wysłano: 2005-11-11 18:54:18
brak informacji co się stało że brama jest czarna

joki

Wysłano: 2008-05-16 22:47:40
Kraków jest najpiękniejszym miastem jakie widziałam. Kocham to magiczne miasto i bardzo tęsknię za nim i jego niesamowitą atmosferą.Niestety, w tym roku nie będzie mi dane cieszyć się jego urokami.
Wysłano: 2008-08-13 15:59:56
Byłam w Krakowie raz rok temu...spędziłam tam 10 dni i zakochałam sie w tym mieście:) cudowna atmosfera i cały czas sie co dzieje w tym mieście..nie można sie tam nudzić.
Wysłano: 2008-08-13 18:21:38
kraków lubię, ale strasznie mnie denerwuje Rynek cały w wielkich reklamach !! Czy tam ktoś dba o wizerunek miasta??
Wysłano: 2008-08-18 23:29:43
Fakt widać w rynku reklamy jak wszędzie w każdym innym mieście w Polsce. Jednak widać też wiele zmian pozytywnych, gdzie remontowane są sypiące się do tej pory budynki zabytkowe i mieszkalne - to też wpływa na pozytywny wizerunek Krakowa.
Wysłano: 2011-12-12 12:43:53

Mieszkałem w Krakowie 5 lat podczas studiów na AGH. Fantastyczne miasto, ale ja lubiłem zawsze odkrywać rzeczy mniej spektakularne. Polecam klasztor Kamedułów niedaleko Balic. To klasztor o najsurowszym rygorze, mogą go zwiedzać tylko mężczyźni, a kobiety tylko kilka razy w roku.

Wysłano: 2011-12-12 12:47:14

Niemniej jednak warto zwiedzić "rynek główny od spodu". Niestety wciąż jest tam niesamowite oblężenie, dlatego trzeba się zapisać na zwiedzanie podziemi około miesiąc wcześniej. Jeśli ktoś przyjezdża do Krakowa z dalsza na kilka dni to aby zarezerwować jakiś tani hotel w Krakowie też trzeba z wyprzedzeniem zaplanować wycieczkę. Mozna też szukać szczęścia na miasteckzu studenckim w okresie letnim, kiedy akademiki pustoszeją można tam przenocować rzeczywiście tanio.

Wysłano: 2012-04-17 13:20:01

No tak Rynek to serce Krakowa. Tłum ludzi. Proponuję Kazimierz na wieczorny spacer albo rejs statkiem po Wiśle do Tyńca. No i muzea i muzea.

www.lotniczy-bilet.pl rezerwacja biletów lotniczych

Wysłano: 2012-05-10 16:18:10

Kraków to z pewnością piękne miasto. Wiele atrakcji, wiele do zobaczenia. Serdecznie polecam każdemu.

Udanego pobytu w Krakowie.

Pozdrawiam.

Społeczność

Posiadamy:
5180 użytkowników,
135567 zdjęć,
14000 postów.
629 wycieczek,
285 miast,

Newsletter

Twój e-mail:
Twoje imię:
Pamiętaj - nigdy, nikomu nie udostępniamy Twojego adresu email!

Ostatnio na forum

Świat wycieczki
Strona główna | Kontakt | Regulamin

Zwiedzaj Świat 2008 - Turystyka na Świecie
Lukana Łukasz Piernikarczyk
Przewodnik, turystyka na Świecie - Turystyka w najlepszym wydaniu