|
|
Wysłano: 2010-03-10 16:33:21
Witam,
Planuje tygodniowy wyjazd pod koniec marca. Czy macie może pomysł gdzie można by było się wybrać żeby o tej porze roku można było coś pozwiedzać? Im bliżej przyrody tym lepiej :) Myślę o Biełowieży ale nie wiem czy to dobry pomysł, góry raczej o tej porze roku odpadają , morze także.. z góry dziekuje za odpowiedź , pozdrawiam :)
|
|
|
Wysłano: 2010-03-31 22:37:06
Małopolskę zwiedziłam, swego czasu byłam bardzo często w Krakowie , na Jurze również, szlakiem Orlich Gniazd. To faktycznie dobry pomysł na wyjazd o tej porze roku.
Dziś wróciłam z tygodniowego wyjazdu w Puszczy Białowieskiej (jednak :)) Mieszkaliśmy w Czerlonce Leśnej i robiliśmy wypady piesze po puszczy (kwatera u "Jasia i Małgosi, którą gorąco polecam - życzliwi, pomocni i bezproblemowi ludzie, gospodarz - pracował w leśnictwie- i zna Puszczę Białowieską jak własną kieszeń więc można było zasięgnąć porady odnośnie ciekawych miejsc oraz występowania zwierząt. Plusem wyjazdu o tej porze jest to, że można natknąć się na zwierzęta częściej niż np. w lecie, obserwacja jest łatwiejsza, poza tym nie ma komarów oraz innych uciążliwych owadów oraz turystów ;) Minusy - bardzo duże błoto po roztopach na główniejszych drogach leśnych oraz w niektórych miejscach w puszczy, w głębi puszczy roztapiający się śnieg i dużo wody w niektórych miejscach na szlakach. Ogólnie polecam jak najbardziej wypady w to miejsce o każdej porze roku, ale wiosną lepiej poczekać na koniec roztopów :) Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za odpowiedź.
|