Gdzie w góry? - Forum

1 2 3 następna strona ostatnia strona
Nawigacja stron
Autor Wiadomość
Wysłano: 2011-01-28 14:47:31

Witam,

chciałabym dowiedzieć się gdzie według was najlepiej udać się w góry... Oczywiście nie mówię tutaj o standardach typu Zakopane... Wolałabym coś mniej znanego. Jest zapewne mnóstwo pięknych górskich miejscowości, o których mało kto wie... Przekonałam się o tym będąc rok temu w Karpaczu. Jest tam naprawdę pięknie. Do tego nie wydałam fortuny na noclegi i znalazłam tanie pokoje praktycznie na dzień przed wyjazdem.

Ostatnio edytowany: 2011-06-30 15:50

Wysłano: 2011-01-31 23:20:31
Potwierdzam. Karpacz - super i okolica ciekawa na wędrówki. Jako nocleg polecam Pensjonat TOREJA. Zachodnioeuropejski luksus za polską cenę. Byłam w tym roku na zimowisku z dziećmi. Wspaniale.
Wysłano: 2011-03-26 09:31:10

Ja polecam oczywiście Tatry :) nie chcę reklamowac konkretnego schroniska czy pensjonatu, przejrzyj sobie oferty i zdjęcia, dużo jest tutaj: noclegi Zakopane - wiem, że znane wszystkim i dla wielu przereklamowane, ale mimo wszystko warto się tam wybrać.

Co do Karpacza to również jest ok, na pewno jak będziesz w tamtych terenach to warto zwiedzić okolicę. Przede wszystkim polecam skalne miasto w Czechach i zamki Dolnego Śląska, m.in. w Bolkowie oraz Książ w Wałbrzychu.

Wysłano: 2011-04-07 13:54:08

Witam Wszystkich na forum. Moim zdaniem są bardziej kameralne,a równei piękne miejsca jak Tatry czy samo Zakopane. Może Beskidy i wypad do Wisły? Można pozwiedzac i solidnie odpoczać.

Wysłano: 2011-04-13 16:23:43

znam świetne miejsce, jeździłem tam przez jakiś czas z rodziną, mianowicie były to góry Izerskie stosunkowo mało ludzi jeżeli chodzi o sezon w porównaniu do innych naszych rodzimych gór, zawsze spałem w wili pod zegarem, myślę że nic lepszego w tej okolicy nie znajdziecie jeżeli chodzi o nocleg, 

pozdrawiam

Wysłano: 2011-04-13 17:58:19

Nie potrafię uwierzyć własnym oczom, jak czytam jak chwalicie Karpacz. Byłem na sylwestra w Szklarskiej Porębie, byłem kilka dni w Karpaczu i jak dla mnie jeśli chodzi o ośrodek narciarski, to w Polsce gorszy (od Karpacza) jest tylko Szczyrk.

Ale nie tylko o nartach mówię - ceny również największe. Dwa lata temu byłem w Zakopcu, rok temu w Szczawnicy, w tym roku zdecydowałem się na Szklarską i to była największa cena, jaka zapłaciłem w historii. Dodam, że standard bardzo niski, a zamawiałem kwatere w październiku i już wszystko było zajęte. Kolega był w Piwnicznej i za tą cenę miał apartament z wyżywieniem.

Jedyne do czego nie mogę się przyczepić to szlaki - są nienaganne, bardzo dobrze oznaczone. Nie wiem jak z nawierzchnią, bo wchodziłem w zimie na Śnieżke, Szrenice i jeszcze kilka mniejszych tras. No i śnieg dopisał :)

Ja chyba ze wszystkich miejsc w Polsce najbardziej lubię Pieniny i Gorce. Na Trzy Korony w weekend majowy będę już wchodził 4 raz - nigdy nie spotkałem wielu turystów, Szczawnica jest piękna, Czorsztyn, Niedzica bardzo urokliwe miejsca, świetna przyroda, niskie ceny noclegów.

Po wakcjach będę mógł powiedzieć coś więcej o Bieszczadach, bo zamierzam zwiedzić je całe.

Wysłano: 2011-04-14 09:28:13

Witam na forum. Moim zdaniem Najl;epiej wybrać się do Wisły i przy okazji podziwiać uroki Beskidu Śląskiego. To w końcu zimowa jak i letnia stolica wypoczynkowa.  W dodatku nie ma takich tłoków,co może być dodatkowym plusem.

Wysłano: 2011-05-01 14:43:30

Jak chcesz gdzieś dobrze wypocząć wyciszyć się polecam Bieszczady, Ustrzuki Górne, wejście na Połoninę Caryńską, Małą I Wielką Rawkę i powrót do Ustrzyk naprawdę warto, tylko jeszcze jedno aby dobrze zrealizować wypoczynek to najlepiej pojechać tam z początkiem wiosny lub początkiem jesieni.

Wysłano: 2011-05-06 18:20:10

W poszukiwaniu noclegów - tanich i z turystycznym charakterem proponuję wgląd w propozycje Polskiego Towarzystwa Schronisk Młodzieżowych. Przeznaczone są one dla turystów, raczej terenowych, niż hotelowych.

Przykład: schronisko PTSM "Pod Pielgrzymem" w Nowej Słupi (świętokrzyskie):  (foto)

immerjung

Wysłano: 2011-05-11 15:10:00

No cóż, jak wcześniej powiedziałem, schroniska PTSM jak i PTTK (których razem jest dużo w różnych częściach kraju) są mało ekskluzywne. Za to żaden hotel nie jest w stanie oddać atmosfery tych miejsc, zupełnie niepowtarzalnej. Są one otwarte dla wszystkich, tyle, że członkowie tych organizacji otrzymują w schroniskach niewielkie rabaty i to wszystko. Jeżeli chcecie poznać ciekawych ludzi, siedzieć przy ognisku pełnym śpiewu i przyjażni, to tylko tam.

Ostatnio edytowany: 2011-05-28 20:00

immerjung

1 2 3 następna strona ostatnia strona
Nawigacja stron

Społeczność

Posiadamy:
5180 użytkowników,
135567 zdjęć,
14000 postów.
629 wycieczek,
285 miast,

Newsletter

Twój e-mail:
Twoje imię:
Pamiętaj - nigdy, nikomu nie udostępniamy Twojego adresu email!

Ostatnio na forum

Świat wycieczki
Strona główna | Kontakt | Regulamin

Zwiedzaj Świat 2008 - Turystyka na Świecie
Lukana Łukasz Piernikarczyk
Przewodnik, turystyka na Świecie - Turystyka w najlepszym wydaniu