Zakopane w lipcu - Forum

Autor Wiadomość
Wysłano: 2011-06-30 19:07:28

Wybieram się z moimi chłopcami ( 10 i 12 lat) do Zakopanego w drugiej połowie lipca ( trzy noclegi)..w planach mamy Morskie Oko ( busem za podobno 7 zł od osoby) zaejście na nogach, Gubałówkę ( kolejka 10 zł/osoba, zjazd zjeżdzalnią grawitacyjną 7 zł/osoba) i pochodzić troszkę po Parku, między innymi Siklawica..
Udało mi się znalezć tani nocleg w Zakopanym: Piotrkowianka (www.piotrkowianka.etatry.com gdzie miła Pani liczy nas 45 zł/osoba (nocleg+śniadanie+obiadokolacja), może ktoś z dzieciakami również skorzysta... :-)

Ostatnio edytowany: 2011-07-01 11:34

Wysłano: 2011-07-11 18:47:46

Droga Iwonko, mam nadzieje że zdajesz sobie sprawe że nie dojedziesz do Morskiego Oka busem za 7 zł. ani za 7 ani do MOka. Bus dowiezie cie jedynie do Palenicy a potem juz z buta po ukochanym przez wszystkich asfalcie, jakieś 2-2,5 godz. Lub z kopyta ale za ile to nie powie bo nie korzystam. Druga sprawa to zjazd z Gubałówki zjeżdżalnią. Możliwe że za 7 zł ale co najwyżej kilkaset metrów w formie wyciągu. Po za tym ok. Do Siklawicy też trzeba liczyć jakieś 2 godz. Aha, i link cuś mi nie wchodzi :/

Wysłano: 2011-07-11 21:15:33

tak..wiem...jeśli chodzi o Morskie Oko to mamy ambitny plan, żeby dojść do niego przez Świstoniówkę z Doliny Pięciu Stawów...Czarny Staw już sobie tym razem darujemy :-)..i mam nadzieję, że załapiemy się w drodze powrotnej na zjazd wozem z Włosienicy... :-)...zobaczymy...z kondycją u nas nie najgorzej i piesze wycieczki lubimy...20km zdarza nam się przejść...ale w Tatry na takie wyprawy jedziemy pierwszy raz..zobaczymy :-)...ambitny plan jest.. :-)

Wysłano: 2011-07-11 21:47:44

Po powrocie proszę o wrażenia i aktualne ceny.Podobno ostatnio wzrosły -przeczytałem dziś w onecie.Życzę Miłego Pobytu.

Wysłano: 2011-07-12 09:14:45

Na pewno napisze :-)..pozdrawiam

Wysłano: 2011-08-12 21:32:03

I co bylas Iwonko w Tatrach? Jesli tak pisz o wycieczce :)))

Społeczność

Posiadamy:
5180 użytkowników,
135564 zdjęć,
14000 postów.
629 wycieczek,
285 miast,

Newsletter

Twój e-mail:
Twoje imię:
Pamiętaj - nigdy, nikomu nie udostępniamy Twojego adresu email!

Ostatnio na forum

Świat wycieczki
Strona główna | Kontakt | Regulamin

Zwiedzaj Świat 2008 - Turystyka na Świecie
Lukana Łukasz Piernikarczyk
Przewodnik, turystyka na Świecie - Turystyka w najlepszym wydaniu