Zamość - Forum

Autor Wiadomość
Wysłano: 2011-09-04 20:28:11

witam. A ja zapraszam do Zamościa...przepiękne miasto i ciekawe.... Jest tu u nas ZOO - obecnie trwają remonty ale od Listopada będą otwarte wszystkie pawilony...naprawdę warto zobaczyć...ciekawiej niż Zoo Wrocławskie - przynajmniej Ja tak uważam...Pozatym urocza starówka, Nadszaniec - podziemia - bunkry z czasów wojny. Katedra Zamojska - kryjąca w piwnicach ciekawe zabytki. Park, basen kryty, zalew, Arsenał, muzea, jest tu także kino 3d, i wiele innych ciekawych miejsc do zobaczenia i spędzenia miło czasu...

zamosc

Wysłano: 2011-09-04 21:19:33

To poprosimy o fotki , mnie osobiscie zaciekawi napewno starówka i pozdziemia!

Wysłano: 2011-12-10 14:57:14

Pochodżę z zamojszcyzny choć tam teraz nie mieszkam ale gorąco polecam Zamośc

Wysłano: 2012-02-15 10:21:09

Prosimy o kilka zdjęć w wolnej chwili.

Krynica i Muszyna to najbardziej znane miejscowości uzdrowiskowe w południowej Polsce.

Wysłano: 2012-05-02 18:00:06

Udało mi się odwiedzić zoo w Zamościu. Zoo jest po remoncie i wygląda całkiem nieźle, szkoda tylko, że znaczna część zwierząt ukryła się przed upałem :).

Krynica i Muszyna to najbardziej znane miejscowości uzdrowiskowe w południowej Polsce.

Wysłano: 2012-05-16 20:49:11

Rzutem na taśmę - mamy na Święto Niepodległości - odnowione ( jednocześnie z tzw. małą architekturą) małe staromiejskie rynki. Na Rynku Wodnym cieszy oko odnowiony gmach Klasztoru Klarysek, piękna pulsująca kolorami fontanna, oryginalne lampy, oryginalny akcent architektoniczny (marmurowa kula) i ciekawe miejsca do odpoczynku. Teraz Rynek Wodny to oddech nowoczesności w świecie miasta renesansu. Rynek Solny zaś, komponuje się teraz bardzo ładnie z całym Zespołem Staromiejskim.

Pozdrawiam.

Społeczność

Posiadamy:
5180 użytkowników,
135564 zdjęć,
14000 postów.
629 wycieczek,
285 miast,

Newsletter

Twój e-mail:
Twoje imię:
Pamiętaj - nigdy, nikomu nie udostępniamy Twojego adresu email!

Ostatnio na forum

Świat wycieczki
Strona główna | Kontakt | Regulamin

Zwiedzaj Świat 2008 - Turystyka na Świecie
Lukana Łukasz Piernikarczyk
Przewodnik, turystyka na Świecie - Turystyka w najlepszym wydaniu