Coraz chętniej wybieramy tanie wakacje w Polsce - Forum

Autor Wiadomość
Wysłano: 2011-11-30 15:01:08

Tanie wakacje w Polsce to hasło dośc kontrowersyjne. Byłem w lipcu w Pobierowie i tanie piwo za 8zł trochę mnie zaskoczyło. Noclegi w Pobierowie tez do tanich nie należą. Co dziwne przemieszczając sie na zachód do Świnoujścia ceny znacznie spadły i tam juz faktycznie było taniej. Biorąc pod uwage drogie EURO a co za tym idzie ceyn wynajmu apartamentów czy nawet domków kempingowych w Chorwacji czy we Wloszech to w roku 2012 w Polsce można chyba będzie powiedzieć że jest tanio, ale póki co widać trend wzrostowy i sukcesywne zrównywanie sie cen nad polskim morzem do tych z południowych rejonow Europy.

Wysłano: 2011-12-06 11:40:45

To jest poprostu zenujace, tym bardziej , ze aby napedzic gospodarke powinno sie zachecac ludzi do urlopow ikorzystania z nadmorksich atrakcji wlasnie w polsce. Wierze jednak, ze osoby prowadzace male przedsiewziecia chca w ciagu 2-3 miesiecy lata zarobic jak najwiecej.... To jednak nie jest wyjscie.  Srednie krajowe pensje nadal nie wykazuja wyraznego wzrostu...grr

Ostatnio edytowany: 2011-12-06 11:41

Ostatnio edytowany: 2011-12-06 11:42

Ufolud

Wysłano: 2011-12-06 14:08:26

Niestety wszytskim rządzi rynek i pomimo tego że oferta noclegowa i gastronomiczna nad polskim morzem stale sie rozrasta to zapotrzebowanie rośnie jeszcze szybciej. Wydaje mi sie że nad polskim morzem najlepszym regulatorem cen jest pogoda. Kiedy kilka lat z rzędu jest w porządku pod tym względem to ceny idą do góry. Potem przychodzi zimny prysznic (w przenośni i dosłownie) taki jak mial miejsce w lipcy bieżącego roku i jest szansa że będzie małe przeregulowanie. Z tego co widze po moich znajomych to po doświadczeniach własnie z tego lata raczej wybierają się na południe. Myślę że to może byc trend w roku 2012, a jezeli będzie nad Bałtykiem mnie wczasowiczów to ceny noclegów nad morzem równiez powinny iść na dół. Pozyjemy, zobaczymy.

Wysłano: 2011-12-07 16:14:26

Groupon rozwija coraz bardziej swoja baze turystyczna i trafia mi na skrzynke coraz wiecej ofert znizkowych nad polskim morzem. Takie tez ceny sa dla mnie dostepne i takich chetnie korzystam. Kupilam, wiec oferte na sylwestra w najbardziej znanym hotelu w Mielnie nad samym morzem http://www.groupon.pl/oferty/szczecin/hotelmeduza-mielno/1860279. Mam tylko nadzieje, ze wszystko pojdzie z planem ;)

Ufolud

Wysłano: 2012-01-15 12:44:42

http://www.youtube.com/watch?v=qR3XReG2NAo

Wysłano: 2012-02-13 10:29:54

Jak szukałem miejsca na wyjazd znajomi polecili mi małą miejscowość koło Łeby, zadzwoniłem szybka rezerwacja i pojechałem do Sasina blisko morza ceny jak na miejscowość nadmorską w sezonie tez ok. można zaglądnąć a ich stronę http://sasinodominik.pl/ spoko miejsce polecam.

Wysłano: 2012-04-28 14:10:49

Powodów dla którzych wybieramy częsciej wczasy w Polsce niż za granicą jest wiele. Najważniejszym dziś powodem okazują się rosnące  kursy walut. Drogie euro sprawia że dużo ludzi stawia właśnie na wakacje w Polsce. Dodatkowo duże znaczenie mają rosnące ceny paliwa. Koszty podróży sprawiają że wielu rezygnuje z jazdy np do Chorwacji czy tez Bułgarii lub też w inne miejsca w Europie.  Poza tym uważam że wciąż panuje moda na wypoczynek w Polsce. Należy też zwrócić uwagę na oferty które są oferowane jako "tanie" podczas gdy może sie okazać zupełnie inaczej.

www.lotniczy-bilet.pl rezerwacja biletów lotniczych

Społeczność

Posiadamy:
5180 użytkowników,
135564 zdjęć,
14000 postów.
629 wycieczek,
285 miast,

Newsletter

Twój e-mail:
Twoje imię:
Pamiętaj - nigdy, nikomu nie udostępniamy Twojego adresu email!

Ostatnio na forum

Świat wycieczki
Strona główna | Kontakt | Regulamin

Zwiedzaj Świat 2008 - Turystyka na Świecie
Lukana Łukasz Piernikarczyk
Przewodnik, turystyka na Świecie - Turystyka w najlepszym wydaniu