Majowa wyprawa na Litwę - Forum

Autor Wiadomość
Wysłano: 2012-01-11 22:47:53

Piękna wyprawa Toju, malowniczo opisana. Jestem pod wrażeniem. Szkoda, że padał deszcz, ale i tak zobaczyliście  dużo. Dla mnie to rejony poza zasięgiem, choć ponoć marzenia są po to żeby się spełniały. ... czy może Toju wybierasz się tam ponownie? Pozdrawiam :-)

Wysłano: 2012-01-11 23:57:43

Danusiu, bardzo podobają mi się te strony. Zresztą moja mama pochodziła ze wschodu, wprawdzie nie z Litwy, tylko z Baranowicz, ale coś mnie jednak na ten wschód ciągnie. Chciałabym jeszcze tam pojechać, ale byłam dwa razy, a  czekają na mnie tereny jeszcze nigdy nie odwiedzone. Ech, żeby tak mieć duuuuuuużo szmalu, nie pracować i móc zwiedzać piękne zakątki!

Dobrze, że wokól nas jest tyle piękna, że nawet bez funduszy można się nim napawać - wystarczy rozejrzeć się wokół. A tu wiosna za pasem i będzie zielono, i cudnie...

Pozdrawiam z wciąż pochmurnego Sopotu. Ostatnio słoneczko widziałam w Sylwestra i już za nim tęsknię ( za słoneczkiem,nie za Sylwestrem :)))

Wysłano: 2012-01-12 11:30:39

Mimo, że jestem Ślązaczką z krwi i kości- ogromnym sentymentem darzę opisywane przez Ciebie Toju wschodnie tereny. Dopiero stosunkowo niedawno udało mi się zerknąć na Lwów /zerknąć, bo to była gonitwa z 1-dniową wycieczką zorganizowaną/ Nie byłam jeszcze na Litwie, ale masz rację. Ech, gdyby był czas i pieniądze ... bo wiele jest miejsc które chciałoby się zobaczyć. A wiosna już niedługo. Pozdrawiam z pogodnych i słonecznych  dziś Tych, ciągle zielonych :-)

Wysłano: 2012-01-12 17:13:08

Witam,

przeglądam rozne strony bo mam do napisania prace na studia nt. wycieczek po republikach nadbaltyckich bylego zsrr i prosze o pomoc w kwesti noclegow w stolicach np. Tallinie, Rydze.

A z ciekawości zapytam to Czy jest np. jakiś prom pomiędzy Rygą  aTallinemnalbo tych stolic ze  Szwecja czy Finlandią??

IFKA

Wysłano: 2012-01-12 22:13:03

IFKA, niestety nie mam żadnej wiedzy na temat, który Cię interesuje. Byłam tylko na Litwie.

Pozdrawiam

Wysłano: 2012-01-12 22:52:31

Dziękuję Właśnie zaczytałam się w opisie wycieczki Dookoła Bałytku i tam mam dużo informacji:)

Dziękuję za szybka odp.

Pozdrawwiam:-)

IFKA

Społeczność

Posiadamy:
5186 użytkowników,
136112 zdjęć,
14039 postów.
631 wycieczek,
285 miast,

Newsletter

Twój e-mail:
Twoje imię:
Pamiętaj - nigdy, nikomu nie udostępniamy Twojego adresu email!

Ostatnio na forum

Świat wycieczki
Strona główna | Kontakt | Regulamin

Zwiedzaj Świat 2008 - Turystyka na Świecie
Lukana Łukasz Piernikarczyk
Przewodnik, turystyka na Świecie - Turystyka w najlepszym wydaniu