RATUJMY CERKIEW W BIESZCZADACH! - Forum

Autor Wiadomość
Wysłano: 2012-02-05 21:40:35

Szanowni Państwo,

w bieszczadzkiej wsi Bystre niedaleko Ustrzyk Dolnych stoi stara cerkiew. Piękna, majsetatyczna, drewniana i od ponad stu lat nieremontowana. W każdej chwili może się zawalić. Nie można do tego dopuścić! Niedawno w sieci ruszyła próba jej uratowania. Wszystkie informacje znadziecie na www.cerkiewwbystrem.pl. Każdy może pomóc na swój własny sposób, niekoniecznie finansowo, ale nie ukrywajmy - trzeba milionów. Tylko razem możemy coś z tym zrobić. Ta cerkiew to nasze wspólne dziedzictwo, nasz skarb - warto o niego walczyć!!!

Wysłano: 2012-02-06 10:56:07

W Bieszczadach i nie tylko, jest wiele cerkwi, które wymagają ratunku. Nie można zostać obojętnym na postępujące niszczenie. Poniżej zdjęcie cerkwi w Starym Bruśnie…

Wysłano: 2012-03-09 13:55:09

cerkwie przede wszytskim tworzą klimat bieszczad. majestatyczne, dopracowane w najmneijszych szczegółach. Bardzo chcę latem odwiedzić ich jak najwiecej, zrobić taką wyprawę szlakiem bieszczadzkich cerkwii. A o ile wiem, jeszcze ładniejsze można zwiedzić niedaleko na słowacji oraz na ukrainie.

Wysłano: 2012-03-09 18:32:12

Moniko! Pokochałam Bieszczady magiczne, z pięknymi widokami, a także z urokliwymi cerkwiami. Byłam tam parę lat temu i "odkryłam"
bieszczadzki  Szlak Ikon- Dolina Sanu i Dolina Osłwy. Poza tym mnóstwo cerkwi - takich klimatycznych jest we wschodniej części Roztocza i w okolicach Krynicy. Byłam, widziałam, są przepiękne, polecam:-)

... jak to mówią cudze chwalicie, swego nie znacie ...

Wysłano: 2012-03-09 21:20:18

Monika ty z Warszawy jestes? I reklamujesz noclegi w Krynicy?

Społeczność

Posiadamy:
5186 użytkowników,
136112 zdjęć,
14040 postów.
631 wycieczek,
285 miast,

Newsletter

Twój e-mail:
Twoje imię:
Pamiętaj - nigdy, nikomu nie udostępniamy Twojego adresu email!

Ostatnio na forum

Świat wycieczki
Strona główna | Kontakt | Regulamin

Zwiedzaj Świat 2008 - Turystyka na Świecie
Lukana Łukasz Piernikarczyk
Przewodnik, turystyka na Świecie - Turystyka w najlepszym wydaniu