| Autor | Wiadomość | |
|
Wysłano: 2010-06-21 09:56:24
Ja, podobnie jak kilku poprzedników jadę do Czech i Niemiec. Jednak będąc w Czechach jak ognia unikam Pragi gdyż to miasto jest tak wielkie i tak nieprzyjazne, że ciężko jest w nim chociaż przez chwilę odpoczywać. Dlatego biorę rowery i z dziećmi robię marszrutę doliną Łaby zahaczając na wstępie o skalne raj. Mam nadzieję, że pogoda tego lata dopisze i nie będzie już żadnych długotrwałych opadów połączonych z zalaniami i podtopieniami.
|
||
|
| ||
|
Wysłano: 2010-07-12 18:25:29
Darek Majszak napisał(a): ... Chciałbym coś niezbyt drogiego ale zapewniające bezpieczeństwo i w razie potrzeby pomoc oraz opiekę medyczną mojej rodzinie i mi. Czekam na wasze propozycje :) Pozdrawiam Darek Jeszcze tylko dodam, że polecam Wojażera, na pewno będziesz z tej polisy zadowolony, a przy okazji bilety lotnicze możesz wygrać :) |
||
|
Wysłano: 2010-10-01 11:44:30
W listopadzie planuję wraz z grupką znajomych wyjazd własnym samochodem na wycieczkę po Hiszpanii. Chcielibyśmy na własną rękę zwiedzić miejsca najbardziej popularne ale także te, które na ogół przewodniki pomijają. Chciałbym zapytać Was jaki przewodnik możecie polecić? Jeden z moich znajomych, który wielokrotnie zwiedzał Hiszpanie polecił mi anglojęzyczną pozycję Lonely Planet. Jak go oceniacie pod kątem rzadkich miejsc, wartych odwiedzenia?
|
||
|
Wysłano: 2010-10-18 10:27:33
Masz rację, że najlepszym przewodnikiem jest przewodnik Lonely Planet. Kolejnymi godnymi polecenia są Pascal i Hachette.
Mimo to każdy z przewodników ma swoje wady, w czasie podróży polecam odwiedzać lokalne punkty turstyczne, tam można najwięcej się dowiedzieć, otrzymać mapki i ciekawe broszurki oraz co najważniejsze dowiedzieć się wielu rzeczy, których w przewodnikach po prostu nie ma. |
||
|
Wysłano: 2012-01-11 20:29:49
W tamtym roku byliśmy na Lanzarote a w tym chcemy jechać na Teneryfę. Jest ponoć jeszcze piękniejszą, bardziej zieloną wyspą. Znaczenie snów sennik |
||
|
Wysłano: 2012-01-11 21:12:12
A ja będe we Władysławowie pracować caly sezon, juz tak kiedys byłam i megazadowolona jestem. |
||
|
Wysłano: 2012-02-11 12:06:44
Hi, I have never been to these places before,but I have heard a lot about these places,especially Poland.If you want to spend your summer vacations at a very cool place,then Poland is the best place to visit.But,I am looking for spending vacations in USA this summer.It's my second time to visit there and it is one of my favorite vacation spots.Could anybody give me some suggestions about USA? I would be very thankful to you.
|
||
|
Wysłano: 2012-02-13 12:29:49
Wiosna 2012.
Mam w planie coś z górskiej turystyki kwalifikowanej. Jeszcze nim śnieg całkiem z gór nie zejdzie to przejdę kilka beskidzkich szlaków z, mam nadzieję, nocowaniem na śniegu.
Późna wiosna 2012
to majówkowy wypad rowerowy na szeroko pojmowane Ponidzie.
Lato 2012 r
to rowerowa podróż z dziećmi po Słowacji. Będzie to idealne miejsce na odpoczynek gdyż Słowacja jest postrzegana przez typowego turystę jako mega ośrodek sportów zimowych więc w sezonie letnim będzie tam cisza i spokój czyli to czego rowerowy turysta potrzebuje najbardziej.
Jesień 2012
to kolejny wypad w góry. Cel to przejść znaczną część Bieszczad i Beskidu Niskiego a jak czas pozwoli to dojść w Niskie Tatry.
Zima 2012
to kolejne zdobywanie doświadczenia w biwakowaniu na śniegu w polskich górach.
|
||
|
Wysłano: 2012-03-10 12:33:50
I am planning to go to USA as i have visited there before & it is the most beautiful place i have ever seen.I would like to suggest you to visit USA atleast once in your life. |
||
|
Wysłano: 2012-03-30 15:02:32
Im wiecej planów na wakacje,tym lepiej bo cos na pewno uda sie zrealizować. A myśleliście może nad wyjazdem na Kaszuby? To piękny i bardzo spokojny region z dobrą kuchnią i niesamowitą tradycją. |
||