Najlepszy rejon świata - Forum

Autor Wiadomość
Wysłano: 2009-12-22 06:56:22
Do Bhutanu wpuszczono w tym roku tylko 50tys. turystów, sądzę że ze względu na brak dróg. Drogi prowadzą jedną strona doliny, w dole rzeka, żadko bywają mosty. Dlatego by objechac dolinę którejk drugą stronę widac na wyciągnięcie ręki trzeba sporo nadłożyć by objachać ją całą. Bedąc w Nepalu a potem w Bhutanie wszystcy stwierdzili że dwa dwa swiaty. Pierwszy turystów pe łno, zgiełk na ulicach, pełno samochodów, a w drugim np. Thimpu - stolica Bhutanu, brak nawet skrzyżowania ze światłami, ludzie nigdzie się nie spieszą, brak spalin samochodów i małe grupki turystów. Jedzcie do Bhutanu póki jest tam tak pięknie. Pozdrawiam

Ostatnio edytowany: 2010-01-08 06:52
Wysłano: 2010-01-07 22:27:24
Kenia i Peru... ajjj sama bym chciała kiedyś się tam znaleźć. Ja narazie jestem zakochana w Stanach Zjednoczonych. Zupełnie inny świat niż Kenia ale dla mnie bardzo fascynujący. Szczególnie Dolina Śmierci, Kanion Kolorado i Park Yellowstone. Że nie wspomnę już o tych wielkich metropoliach, które również zrobiły na mnie niesamowite wrażenie.
Poza tym jeszcze świetnie wspominam wycieczkę do Meksyku, ale ona była już zorganizowana przez firmę turystyczną BonVoyage, a nie na własną rękę. Ale wczasy były równie cudowne, bo nie musiałam się o nic martwić bo wszystko (hotel i przelot) miałam załatwione przez biuro :)
Wysłano: 2010-02-22 18:47:42
Mnie strasznie fascynuje Mongolia i tamtejsze góry. Nie jest to teren dostępny dla kazdego,ale mi sie akurat poszczęścilo.

Ostatnio edytowany: 2010-02-22 18:48
Wysłano: 2011-05-05 14:40:37

Najlepsze wakacje jak dla mnie to takie gdzie mogę połączyc błogi wypoczynek wraz ze zwiedzaniem niesamowitych zabytków. Takim moim najcudowniejszym miejscem jest Grecja - Leptokaria. Jest to przepiękny kurort położony u podnóży Olimpu. Żwirkowo - piaszczysta plaża i ciepłe wody Morza Egejskiego stwarzają wspaniałe warunki do wypoczynku. Jeśli ktoś byłby zainteresowanym tym miejscem mogę polecic biuro podrózy Hut Plus, jest to solidna fima, dzięki której miałam niezapomniane wakacje!

Wysłano: 2011-09-21 10:04:30

Mnie się najbardziej podoba Tunezja, a dokładnie rejon Sousse, gdzie można wygrzewa się na pięknej piaszczystej plazy albo spędzić parę chwil na prawdziwej pustyni. Osobiście nie pochwalam zwiedzania krajów w takim stylu jak czynią to zwykl turyści, jednak ten pobyt mnie urzekł.  To takie moje spełnienie marzeń o bezproblemowych wakacjach, tym bardziej że cena nie była przerażająco wysoka.

Ja chcę na wakacje!

Wysłano: 2012-04-23 12:13:45

Ja pozostanę trochę bliżej. Chorwacja poza sezonem, jest piekna i tak wiele jeszcze do zobaczenia.

Sonka

Parking Lotnisko Wrocław Lotnisko Wrocław Parking

Wysłano: 2012-04-25 11:42:42

Moim zdaniem nie ma najlepszych i najgorszych zakątków,ponieważ podróżujać możemy natknąć się na naprawdę cudowne krajobrazy o których istnieniu nie mieliśmy do tej pory pojęcia. Mi marzy Się odwiedzić Madagaskar,tak mało wiemy o tej wyspie,a jest wręcz bajeczna. 

Wysłano: 2012-04-28 06:41:03

My favourite place is Florida as Florida is a perfect place for spending holidays.I had also visited there for spending my holidays & it is the most beautiful place i have ever seen.

us visa application

study in usa

Ostatnio edytowany: 2012-04-28 09:15

Wysłano: 2012-05-02 10:59:48

Ciężko nazwać miejsca "najlepszym rejonem na świecie". Każdy z nas preferuje inny klimat inne atrakcje turystyczne. Myślę że najlepsze miejsca to takie na które nie byliśmy przygotowani a potrafiliśmy je odkryć. Miejsca które nas zaskoczyły. Ja preferuje miejsca gdzie nie ma zbyt dużej liczby turystów i miejsca zdecydowanie cieplejsze obfitujące w roślinność tropikalną.  Poza tym dobrze się czuję w miejscach gdzie są rzeki, jeziora lub też dostęp do morza 

www.lotniczy-bilet.pl rezerwacja biletów lotniczych

Wysłano: 2012-05-05 15:53:44

Mam wrażenie, że te miejsca wyglądają inaczej jak nie ma tłoku turystów. Ja preferuję spokojne miejsca bez tłumów, a o takie trudno. Jak na razie szukam na ten rok czegoś fajnego ale do 1200 km od Polski.

Sonka

Parking Lotnisko Wrocław Lotnisko Wrocław Parking

Społeczność

Posiadamy:
5186 użytkowników,
136112 zdjęć,
14042 postów.
631 wycieczek,
285 miast,

Newsletter

Twój e-mail:
Twoje imię:
Pamiętaj - nigdy, nikomu nie udostępniamy Twojego adresu email!

Ostatnio na forum

Świat wycieczki
Strona główna | Kontakt | Regulamin

Zwiedzaj Świat 2008 - Turystyka na Świecie
Lukana Łukasz Piernikarczyk
Przewodnik, turystyka na Świecie - Turystyka w najlepszym wydaniu