| Autor | Wiadomość |
|
Wysłano: 2009-12-22 06:56:22
Do Bhutanu wpuszczono w tym roku tylko 50tys. turystów, sądzę że ze względu na brak dróg. Drogi prowadzą jedną strona doliny, w dole rzeka, żadko bywają mosty. Dlatego by objechac dolinę którejk drugą stronę widac na wyciągnięcie ręki trzeba sporo nadłożyć by objachać ją całą. Bedąc w Nepalu a potem w Bhutanie wszystcy stwierdzili że dwa dwa swiaty. Pierwszy turystów pe łno, zgiełk na ulicach, pełno samochodów, a w drugim np. Thimpu - stolica Bhutanu, brak nawet skrzyżowania ze światłami, ludzie nigdzie się nie spieszą, brak spalin samochodów i małe grupki turystów. Jedzcie do Bhutanu póki jest tam tak pięknie. Pozdrawiam
Ostatnio edytowany: 2010-01-08 06:52 |
|
|
| |
|
Wysłano: 2010-01-07 22:27:24
Kenia i Peru... ajjj sama bym chciała kiedyś się tam znaleźć. Ja narazie jestem zakochana w Stanach Zjednoczonych. Zupełnie inny świat niż Kenia ale dla mnie bardzo fascynujący. Szczególnie Dolina Śmierci, Kanion Kolorado i Park Yellowstone. Że nie wspomnę już o tych wielkich metropoliach, które również zrobiły na mnie niesamowite wrażenie.
Poza tym jeszcze świetnie wspominam wycieczkę do Meksyku, ale ona była już zorganizowana przez firmę turystyczną BonVoyage, a nie na własną rękę. Ale wczasy były równie cudowne, bo nie musiałam się o nic martwić bo wszystko (hotel i przelot) miałam załatwione przez biuro :) |
|
|
Wysłano: 2010-02-22 18:47:42
Mnie strasznie fascynuje Mongolia i tamtejsze góry. Nie jest to teren dostępny dla kazdego,ale mi sie akurat poszczęścilo.
Ostatnio edytowany: 2010-02-22 18:48 |
|
|
Wysłano: 2011-05-05 14:40:37
Najlepsze wakacje jak dla mnie to takie gdzie mogę połączyc błogi wypoczynek wraz ze zwiedzaniem niesamowitych zabytków. Takim moim najcudowniejszym miejscem jest Grecja - Leptokaria. Jest to przepiękny kurort położony u podnóży Olimpu. Żwirkowo - piaszczysta plaża i ciepłe wody Morza Egejskiego stwarzają wspaniałe warunki do wypoczynku. Jeśli ktoś byłby zainteresowanym tym miejscem mogę polecic biuro podrózy Hut Plus, jest to solidna fima, dzięki której miałam niezapomniane wakacje! |
|
|
Wysłano: 2011-09-21 10:04:30
Mnie się najbardziej podoba Tunezja, a dokładnie rejon Sousse, gdzie można wygrzewa się na pięknej piaszczystej plazy albo spędzić parę chwil na prawdziwej pustyni. Osobiście nie pochwalam zwiedzania krajów w takim stylu jak czynią to zwykl turyści, jednak ten pobyt mnie urzekł. To takie moje spełnienie marzeń o bezproblemowych wakacjach, tym bardziej że cena nie była przerażająco wysoka. Ja chcę na wakacje! |
|
|
Wysłano: 2012-04-23 12:13:45
Ja pozostanę trochę bliżej. Chorwacja poza sezonem, jest piekna i tak wiele jeszcze do zobaczenia.
Sonka |
|
|
Wysłano: 2012-04-25 11:42:42
Moim zdaniem nie ma najlepszych i najgorszych zakątków,ponieważ podróżujać możemy natknąć się na naprawdę cudowne krajobrazy o których istnieniu nie mieliśmy do tej pory pojęcia. Mi marzy Się odwiedzić Madagaskar,tak mało wiemy o tej wyspie,a jest wręcz bajeczna. |
|
|
Wysłano: 2012-04-28 06:41:03
My favourite place is Florida as Florida is a perfect place for spending holidays.I had also visited there for spending my holidays & it is the most beautiful place i have ever seen. Ostatnio edytowany: 2012-04-28 09:15 |
|
|
Wysłano: 2012-05-02 10:59:48
Ciężko nazwać miejsca "najlepszym rejonem na świecie". Każdy z nas preferuje inny klimat inne atrakcje turystyczne. Myślę że najlepsze miejsca to takie na które nie byliśmy przygotowani a potrafiliśmy je odkryć. Miejsca które nas zaskoczyły. Ja preferuje miejsca gdzie nie ma zbyt dużej liczby turystów i miejsca zdecydowanie cieplejsze obfitujące w roślinność tropikalną. Poza tym dobrze się czuję w miejscach gdzie są rzeki, jeziora lub też dostęp do morza www.lotniczy-bilet.pl rezerwacja biletów lotniczych |
|
|
Wysłano: 2012-05-05 15:53:44
Mam wrażenie, że te miejsca wyglądają inaczej jak nie ma tłoku turystów. Ja preferuję spokojne miejsca bez tłumów, a o takie trudno. Jak na razie szukam na ten rok czegoś fajnego ale do 1200 km od Polski.
Sonka |
|