Jakie buty w góry. - Forum

pierwsza strona poprzednia strona 1 2 3
Nawigacja stron
Autor Wiadomość
Wysłano: 2008-12-18 18:09:53
Dziwne jest to co piszesz Moniko! Wyglada mi na to ze jestes osoba dobrze "rozchodzona" a buty z marketu Ci wystarczaja? Ja bym takie zajezdzil w trzy dni. But do gorskiej wedrowki musi byc mocny i pewny. Wszak od nich nieraz zalezy nasze zycie! Nie jestem zwolennikiem wydawania duzej kasy tylko po to by byly firmowe ale uwazam ze najlepsza jest zawsze srednia polka. czyli 200-400zl. No chyba ze maja sluzyc do chodzenia tylko po Beskidach i to nie wiecej niz 3 godziny dziennie.
Reasumujac: pozwole sobie nie zgodzic sie z Toba!!!
Wysłano: 2008-12-18 18:18:07
Moim zdaniem maja (na pierwszy rzut oka) dwa mankamenty:
bardzo duzo i to niewygodnego sznurowania (przewlekane sznurowki) oraz gleboko wciety jezyk. Na tym zdjeciu nie bardzo widac czy jezyk ten jest skorzany czy tez "szmaciany". Jesli skorzany to ok w przeciwnym wypadku bedzie tam wpadal snieg i topil sie a potem przemakal do wewnatrz buta. Piszesz ze to maja byc buty na zimowe ferie wiec chyba to istotne bo w gorach w zimie ZAWSZE jest snieg.
Wysłano: 2008-12-18 18:41:41
O feriach nie pisałam,bo ich już nie mam od wielu lat :-),jednak na pewno są dobre też na zimę,jeszcze nie miałam okazji ich przetestować w takich warunkach.Chętnie poszłabym w góry,gdy leży śnieg,ale nie ma chętnych na taki wypad. Tak,jestem "rozchodzona" :-)-dobrze to ująłeś :-),wolę nawet przejść kilka przystanków niż czekać na autobus,o buty dbam nawet w górach,dlatego dobrze się trzymają,jedyne co to faktycznie to sznurowanie jest minusem,język jest zamszowy jak cała reszta buta- daję im duży plus.
Wysłano: 2009-08-14 13:33:19
Na butach trekkingowych nie należy oszczędzać, ale oczywiście kupujmy na nasze zamiary. Jeśli ktoś kupuje buty wyłącznie na weekendowe wypady - nie potrzebuje bardzo drogich specjalistycznych butów. Inna sprawa jest w momencie, gdy chcemy wyczynowo (często) wyjeżdżać w góry.
Podeszwa Vibram, membrana gore- tex, buty muszą być wysokie zasłaniające kostke.

Osobiście byłam świadkiem kupowania "porządnych" butów przez osobę, która będzie w górach tylko 2 razy w życiu. Pierwszy raz, właśnie na jaki kupuje buty i drugi, gdy zapomni jak mu się tam nie podobało... Przekonywującym argumentem na buty, które kupowała było to, że są nieprzemakalne i może przez dobre 2 lata chodzić po potokach i nie poczuje wody. Oraz to, że sprzedawca bardzo je poleca i są bardzo ładne...
Wysłano: 2009-08-14 23:44:45
2,5 roku temu kupilem skorzane buty Zamberlana:
http://www.zamberlan.com/catalog/index.php?lang=en&pg=prod&idprod=19&idcat=2
Znakomicie spisuja sie do dzis. Raz mi przemokly ale to byla tez i moja w tym wina: nie impregnowalem ich bezposrednio przed wyjsciem na 8 godzinna wedrowke po mokrym sniegu. Podeszwa juz sie troche przytarla ale to nic dziwnego bo ja duzo chodze po skale. Godne polecenia choc maja jedna powazna wade: stosunkowo ciezkie.
pierwsza strona poprzednia strona 1 2 3
Nawigacja stron

Społeczność

Posiadamy:
5186 użytkowników,
136112 zdjęć,
14042 postów.
631 wycieczek,
285 miast,

Newsletter

Twój e-mail:
Twoje imię:
Pamiętaj - nigdy, nikomu nie udostępniamy Twojego adresu email!

Ostatnio na forum

Świat wycieczki
Strona główna | Kontakt | Regulamin

Zwiedzaj Świat 2008 - Turystyka na Świecie
Lukana Łukasz Piernikarczyk
Przewodnik, turystyka na Świecie - Turystyka w najlepszym wydaniu