Zwiedzaj Świat - turystyka, Świat
Powrót do strony głównej

A my Krakusy mamy... - Forum

Forum -> Turystyka -> Nasze miasta -> A my Krakusy mamy...
Autor Wiadomość
Wysłano: 2007-12-04 17:00:54
No właśnie: wiecie co mamy?
Nowe drzewa na Rynku Głównym!!!
Szedłem przez Rynek dwa tygodnie temu i zmroziło mnie: wycięto wszystkie robinie na Linii A-B :-(
Już myślałem że komuś odbiło i wyraził zgodę na to by kawiarniane ogródki miały więcej miejsca a tu idę wczoraj i oczom nie wierzę: w miejscu dawnych starych i schorowanych drzew posadzone młode robinie. :mrgreen: I to nie malizny jakieś a wielkie drzewa na 5-7 metrów. Ciekawe czy sie przyjmą?
Wiem że nieładnie sie jest chwalić ale to naprawdę wielkie wydarzenie. :!:

Wysłano: 2007-12-04 19:48:09
No to gratuluję :)

My za to mamy na Rynku nowe oświetlenie, co wieczorkiem mozna podizwiać. Naprawdę ladnie to wygląda :)

Wysłano: 2008-08-20 23:22:44
ostatnio to nie za bardzo mamy się czym pochwalić, zwłaszcza po cyklu artykułów w Gazecie Wyborczej, raczej nasze miasto powinno się zastanowić nad tym co robi i zacząć myśleć jak ściągnąć do nas znowu turystów, bo smutne to ale Kraków w porównaniu z latami ubiegłymi świeci w tym roku pustkami

Wysłano: 2008-08-21 14:09:47
Tak rzeczywiście turystów znacznie mniej. Ciekawe gdzie sie podziewają skoro przylatuje coraz więcej samolotów (mieszkam pod korytarzem powietrznym).
Kraków odpycha turystów przede wszystkim paraliżem komunikacyjnym. Uważam że to totalny bezsens zaczynać remonty w okresie czerwiec-wrzesień. I to głównych arterii komunikacyjnych.

Wysłano: 2009-08-18 09:38:27
Zaczyna się robić co raz lepiej, turystów znowu przybywa :)

Wysłano: 2009-09-14 19:08:49
przeciwnie,w tym roku budzet miasta naliczyl znaczne straty na turstyce w Krakowie

Wysłano: 2009-09-14 20:18:28
Jarku, bez obawy, wywalą jeszcze parę takich straszydeł jak Operetka w Krakowie i turyści będą się zjeżdżać z każdej strony świata aby oglądać kolejne porażki architektoniczne Krakowa, wszak nie w każdym mieście można oglądać takie "cuda" , jak u nas, np. nadbudowa nad dawnym kinem Wanda, tylko siąść i płakać.

Wysłano: 2009-09-14 21:52:26
A mnie gmach Opery i Operetki bardzo sie podoba - moim zdaniem bardzo pasuje w tym otoczeniu (Szkieletor, okoliczne hotele, gmach Sadu, budynek PKP...)

Wysłano: 2010-02-01 19:25:36
Kraków to ogólnie piękne i zabytkowe miasto. Każdy kto raz był na pewno tam wróci. Ceny w bazach noclegowych nie odstraszają więc turystow przybywa.

Wysłano: 2010-02-03 21:10:05
Piękne miasto!!

1 2 następna strona ostatnia strona
Nawigacja stron

Ostatnio na forum

Polecamy wycieczki

samochodem po Portugalii

Dni: 7
Trasa: Portugalia Portugalia

Dublin w weekend

Dni: 3
Trasa: Polska Polska » Irlandia Irlandia