Hel ? - Forum

Autor Wiadomość
Wysłano: 2008-11-19 18:43:20
Niewiele jest w Europie tak pięknie położonych miejsc jak Hel. Najbardziej morskie miasto Polski - każdego roku przyciąga tysiące turystów swoimi walorami rekreacyjno-wypoczynkowymi. Hel jest najstarszym miastem w powiecie puckim..

Hel należy do najstarszych miejscowości Pomorza. Położony jest na cyplu Półwyspu Helskiego (na końcu Mierzei Helskiej) nad Zatoką Gdańską, w obrębie Nadmorskiego Parku Krajobrazowego. Zajmuje pow. 2127 ha,a zamieszkuje go 4.389 mieszkańców.
Hel jest ośrodkiem turystyczno-wypoczynkowym i wyjątkowym pod względem kąpieliska. Tylko tutaj, ma się komfort wyboru plaży: od strony otwartego Bałtyku (Zatoki Gdańskiej) lub Zatoki Puckiej.

Hel noclegi
Oficjalna strona miasta
Sporo infomacje
Wysłano: 2009-04-20 14:42:00
Polecam :) średnio raz na 2 lata wybieram się tam podczas wakacji, małe miasteczko ale pełne uroku
Wysłano: 2009-04-20 17:27:15
Ja to tylko raz byłam na Helu i więcej podziękuję, niemiłe wspomnienia, bo zamiast podziwiać widoki 2,5h czekałam z zatrutymi ludźmi na przyjazd karetki.

ambulans nie przyjechał, tylko uproszona sanitariuszka z żandarmami, którzy jeszcze nie chcieli dzidków podnieść

żenada- chciaż wszystkim polecam, jak już tam będą- odwiedzić bunkry:D:D
Wysłano: 2009-09-13 18:27:25
a mi się podobało. szczególnie fokarium :) . I faktycznie, położony jest atrakcyjnie.
Wysłano: 2011-10-31 12:57:59

Piękny jest nasz polski Hel i co by kto nie mówił - warto zobaczyć go chociaz raz w życiu:)

Apartamenty czasami trzeba po prostu znać!

Społeczność

Posiadamy:
4961 użytkowników,
115972 zdjęć,
11406 postów.
580 wycieczek,
285 miast,

Newsletter

Twój e-mail:
Twoje imię:
Pamiętaj - nigdy, nikomu nie udostępniamy Twojego adresu email!

Ostatnio na forum

Świat wycieczki
Strona główna | Kontakt | Regulamin

Zwiedzaj Świat 2008 - Turystyka na Świecie
Lukana Łukasz Piernikarczyk
Przewodnik, turystyka na Świecie - Turystyka w najlepszym wydaniu