Szukając diabła na Diablaku - Forum

Autor Wiadomość
Wysłano: 2009-02-06 19:23:14
Świetny opis :-) lubię czytać Twoje relację, Są dla mnie niezwykle plastyczne. Czytając je bez trudu mogę sobie wyobrazic dane miejsce i jego klimat :-)
Wysłano: 2009-02-06 22:05:42
Rzeczywiście opisy bardzo wyczerpujące i pobudzjące wyobraźnię :)
Co do zdobycia Pilska zimą - ja zdobyłam. Niestety schodząc z Pilska na Halę Miziową wybrałam szlak bodajże zółty, który niestety był nie do przejścia, w pewnym momencie szlak się urywa i została przepaść, spowodowane było to schodzącą lawiną, która odcięła dalszą drogę, pozostało mi więc wrócić się i zejść na Halę Miziową czarnym szlakiem.
Wysłano: 2009-02-07 08:17:41
Dziekuje!
A ktoredy wchodzilas na Pilsko? I ile Ci to zajelo?
Wysłano: 2009-02-07 10:14:21
Wchodziłam od strony Korbielowa, nie pamietam już ile dokładnie zajęło mi wejście bo było to z 2 lata temu, ale spokojnie w kilka godzin dasz radę tam i spowrotem :)
Wysłano: 2009-03-25 20:09:16
Przeczytałam Midorihato Twoja relację z wyjścia na Babią :) Odżyły zaraz moje wspomnienia ;) Ja wychodziałm w zeszłym roku przy pieknej słonecznej i ciepłej pogodzie , która utrzymała się przez cały dzień. Wyruszyliśmy jednak z Zawoi Markowej , potem do schroniska na Markowych Szczawinach i dalej żółtym szlakiem - Akademicką Percią :). Schodziłam podobnie jak Ty czyli Przełęczą Brona i też odpoczywałam na tej polance ;). Nowe schronisko na Markowych, bardzo okazały budynek , stało już w surowym stanie i mam nadzieję ,że jak bedę wychodzić nastepnym razem napiję się już gorącej kawy właśnie w nim :) Wiatr na szczycie był silny ale z poczatku bardzo przyjemny :) Jednak po jakiejś chwili polar okazał się niezbędny :D
Fajne te Twoje opisy poszukiwania diabła ;) i legend związanych z pochodzeniem nazwy - Babia Góra :D
Wysłano: 2009-03-25 21:06:27
polecam tez moje ostatnie wyjscie na te gore:
http://www.polskieszlaki.pl/wycieczki/relacja,1090,czujac-chrapke-na-zimowa-babke.html
Wysłano: 2009-03-25 21:51:45
świetne !!! no to byłeś bardzo niedawno, bo 10 dni temu :) ja też przeżylam prawie 0 widoczność , mgłę i snieżycę na podobnej wysokości w Alpach, więc wiem jak to wygląda :D Byłam wtedy na nartach. Nie powiem, żeby to należało do przyjemnych przeżyć. Jak widać góry potrafią zaskoczyć :)
Wysłano: 2009-03-25 22:41:52
Tak - potrafią zaskoczyć. Tym razem bylem na to przygotowany - jak pewnie zauważyłaś plecak mialem wypchany po brzegi odzieżą. Babka jak
każda kobieta - zmienną jest!

Ostatnio edytowany: 2009-03-26 16:13
Wysłano: 2010-03-02 17:15:12
Ciekawy opis wycieczki na Diablak. W tym roku wynieram się właśnie zbobyć Babią Górę po obejrzeniu kilku fotek oraz filmików z wypraw na diablak bardzo sie napaliłem zamierzam wybrać się na dwa dni najpierw pilsko nocka na markowych-szczwinach poźniej Babia. Pozdrawiam

Społeczność

Posiadamy:
4967 użytkowników,
116198 zdjęć,
11452 postów.
580 wycieczek,
285 miast,

Newsletter

Twój e-mail:
Twoje imię:
Pamiętaj - nigdy, nikomu nie udostępniamy Twojego adresu email!

Ostatnio na forum

Świat wycieczki
Strona główna | Kontakt | Regulamin

Zwiedzaj Świat 2008 - Turystyka na Świecie
Lukana Łukasz Piernikarczyk
Przewodnik, turystyka na Świecie - Turystyka w najlepszym wydaniu