|
|
Wysłano: 2009-02-18 12:32:32
Śliczne zdjęcia
|
|
|
|
|
Wysłano: 2009-02-18 17:14:50
Dziękuję za uznanie. :)
|
|
|
Wysłano: 2009-07-20 15:14:09
A jak to wszystko wygląda od strony "praktycznej" - czy można jechać "w ciemno" i mieć pewność, że zawze znajdzie się jakiś nocleg (jak np. u nas w Zakopanem), jak od strony finansowej - na jaki wydatek trzeba się przygotować - odliczając koszty dojazdu.
|
|
|
Wysłano: 2009-07-20 15:46:48
Witam :)
W zeszłym roku kosztował nas to około 3500 zł po przeliczeniu wszystkich kosztów - podróży (autostrady w Czechach, Austrii, Słowenii -ale tutaj można ominąć oraz Chorwacji; kosztów parkingów (nie parkujcie na parkingach płatnych BARDZO DROGO - lepiej na parkingach przy super marketach :) kosztów zwiedzania Plitvickich Jezior - Wodospadów Krka czy też rejsu na Archipelag Kornati, koszty wyżywienia także są w to wliczone) tylko Euro troszkę inaczej stało jak teraz :) na dwie dorosłe osoby - w tym przejazd liczony na dwie rodziny _ dwa małżeństwa (jechaliśmy jednym samochodem). Co do noclegów to nie ma problemu - jechaliśmy w "ciemno" i bez problemu można znaleźć kwater, napisy wolne pokoje w języku niemieckim czy angielskim oraz trafiają się w języku polskim. Cena byliśmy w pierwszej połowie września i można było mieć kwaterę za 15Euro od osoby (po negocjacjach my doszliśmy na 10 Euro). Jak się troszkę pochodzi to się znajdzie odpowiednie kwatery czy też pole namiotowe (zależy od preferencji).
W razie potrzeby innych informacji służę pomocą
Pozdrawiam
Marek
|
|
|
Wysłano: 2009-08-18 16:15:16
A jaka była pogoda właśnie we wrześniu?
Zastanawiam się nad wyjazdem na Wyspę Krk.
Pozdrawiam:)
|
|
|
Wysłano: 2009-08-18 17:22:07
Ja byłam kiedys we wrzesniu na Istrii. Podbno bł akurat najzimniejszy wrzesień od wielu lat, tak twierdzili miejscowi. Mimo to kąpalismy się w morzu choć upału nie było. Ale w krótkim rękawku można było chodzić.
|
|
|
Wysłano: 2009-08-18 22:16:35
Byłem tam w zeszłym roku w październiku (5-12),od wyspy Krk do Dubrownika. Cały czas w krótkim rękawku, temp. ok.22-25 stopni, woda w morzu ok.18-20 stopni, prawie bezchmurne niebo. Noce dość chłodne, ubierałem polar lub sweter ( życie w kawiarenkach zaczyna się po 20). A wyspę Krk polecam: piękne miasteczka i wioski, ciekawy krjobraz; idealne miejsce na kilkudniowy wypoczynek.
Życzę udanej wyprawy! :)
|
|
|
Wysłano: 2009-08-19 08:52:01
Wyspę KRK odwiedziłam już kilka lat temu w lipcu:) Zauroczyła nas do granic możliwości:) Józef, tak jak mówisz, uliczki, ruiny, wybrzeże wszystko tworzy piękną atmosferę.
W poprzednią niedzielę powstał plan aby znów pojechać do Chorwacji, ale we wrześniu. Dlatego szukam informacji czy w ogóle jest szansa na ładną pogodę.
Aha, idąc na plażę, mijaliśmy żywopłoty z liści laurowych, drzewka oliwne i pełno krzewów fig. Niestety w lipcu były jeszcze maleńkie, ale może teraz będą dobre? Na jednej z posesji widzieliśmy baldachim zrobiony z kiwi - pięknie zwisały z zielonych gałązek.
Przede wszystkim chcemy odpocząć w słoneczku...
Pozdrawiam:)
|
|
|
Wysłano: 2009-08-19 19:09:36
Na pewno będzie słoneczko !!! :) Fajnie tak jeszcze we wrzesniu troche śródziemnomorskiego ciepła zazna :)
|
|
|
Wysłano: 2009-08-19 21:10:53
Rzeczywiście Chorwacja to piękne miejsce, we wrześniu jest tam cieplutko, nie ma już takich upałów , jest w sam raz na spokojny wypoczynek :)
|